Pałacowa kuchnia
Kuchnia w Baborówku słynie z tradycyjnych potraw kuchni polskiej, które są przygotowane na miejscu ze świeżych i naturalnych produktów pochodzących z własnej uprawy lub z okolicznych gospodarstw. W pobliżu Pałacu znajduje się ogród, skąd pochodzą nasze ekologiczne warzywa, owoce i zioła na potrzeby kuchni.
Naszą domeną są przetwory, które uzupełniają i uatrakcyjniają serwowane posiłki. Dużą popularnością cieszą się tradycyjne zupy: żurek, barszcz, ogórkowa, krupnik, cebulowa, grzybowa, a także zrazy z kaszą lub pyzami, różnego rodzaju pierogi, makarony, pieczenie oraz doskonałe ciasta, kompoty czy desery.
Każde przyjęcie czy spotkanie organizowane w Baborówku jest wyjątkowe, dlatego propozycje menu tworzymy, dostosowując je do indywidualnych potrzeb gości. W naszej Kuchni chętnie przygotowujemy dania w oparciu o sezonowe, lokalnie dostępne produkty oraz przetwory przygotowywane w ciągu lata.
W pałacu nie prowadzimy restauracji, serwujemy śniadania dla Gości, którzy nocują, a wszystkie pozostałe posiłki podajemy przy okazji organizowanych spotkań lub na uzgodnione zamówienia.